Håkan Östlundh

Den falska profeten

2018

Nyopererad för sin hjärntumör och med ett helt nytt utseende rekryteras Elias för att infiltrera Eric Hands och hans ljusskygga affärsimperium.
     Elias är nu Tom White, kodnamn Profeten. Han är en villig agent som brinner för rättvisa och hämnd för sin mördade pappa. Frågan är bara om hans uppdragsgivare har samma agenda. Arbetet blir allt farligare och alltmer moraliskt tvivelaktigt. Är han verkligen beredd att riskera sitt liv för något som kanske inte alls leder dit han vill?
     Den falska profeten tar vid efter de dramatiska händelserna i trilogins första del Profetens vinter. Skrämmande bladvändarläsning med en oväntad kärlekshistoria.

”Det är minst sagt spännande på varje sida, tempot är så snabbt att det är omöjligt att sluta läsa; man bara måste få veta hur det ska sluta. Karaktärerna och miljöerna är så skickligt beskrivna att man som läsare känner en stark närvaro genom hela boken. Huvudtemat är frågan om alla medel verkligen är tillåtna i jakten på de riktigt stora skurkarna. Den som vill ha en välskriven, engagerande och intelligent spänningsroman får här exakt det.”
    Katrine Hamori, BTJ

Länkar

Mail

Internationellt