Håkan Östlundh

Människorov

2023

Fredrik Broman är tillbaka! Människorov är en ny fristående del i Håkan Östlundhs älskade serie. Än en gång är det Gotland som är spelplatsen för det spännande kriminaldramat.
      Fem veckor efter att studenten Emma Alvin har försvunnit, och sökandet sedan länge mattats av, hittas en väska uppställd på ett röse i den gotländska skogen. Väskan, som är placerad som på en piedestal, innehåller kroppsdelar.
      Den forne gotlandspolisen Fredrik Broman bor sedan ett par år i Stockholm. Han lever och arbetar på Kungsholmen, hans vuxna barn kommer sällan på besök och jobbet är hans bäste vän. När samtalet kommer från Visby och Broman beordras att återvända till Gotland för att utreda ett försvinnande som verkar ha övergått i mord, kastas han tillbaka in i minnen och relationer han sedan länge försökt att förtränga.
      Då Fredrik Broman och hans nya kollega, Yasmin van Dijk, anlöper kaj har ännu en väska hittats. De blir varse att de inte bara ska klara upp ett brott som har begåtts – utan ett som fortfarande pågår.
     

”Intrigen är sällsynt otäck, känsliga läsare varnas. Men själv fastnar jag hjälplöst i Håkan Östlundhs imponerande förmåga att trappa upp både spänning och tempo så att man med andan i halsen måste läsa vidare.”
    Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Länkar

Mail

Nyhet